Neuroförbundet Umebygden


NEURO Förbundet Umebygdens logga

Vi är en ideell förening som styrs av dig som är medlem. Vi finns i kommunerna Umeå, Vännäs, Vindeln, Robertsfors, Hörnefors och Nordmaling.

Vår tyngdpunkt ligger i att verka för medlemmarnas väl och ve genom aktiv intressepolitik. Viktiga delar i vårt arbete är att medverka till att informera allmänheten och skapa gemenskap. Vi arbetar för att förbättra situationen för personer med neurologiska sjukdomar och skador och för deras anhöriga.

Vi arbetar i samråd med HSO i landstingets handikappnämnd, folkhälsonämnden och kommunala handikappnämnden. Vi vill ge medlemmar och deras anhöriga möjlighet att träffas. Våra medlemmar har genom våra aktiviteter möjlighet till resor, utflykter och annan rekreation!

Ordförande: Karin Nilsson
mailto:umebygden@neuro.se

Hemsida: www.neuroforbundet.se/umebygden
Där finns mycket information för dig som vill veta mer!

 

Normiologi

Nätverket Unga Vuxna har genom sin blogg Normiologi, skapat ett nav, en plattform som är oberoende av tid och rum. En plats där reflektioner och tankar kring normer, mänskliga rättigheter och livets pussel får sväva fritt.

Normiologi (öppnas i nytt fönster)

ABF Umeåregionen

HSO Umeås arrangemang, utbildning och information sker ofta i samarbete med arbetarnas bildningsförbund i Umeå. Besök gärna deras hemsida via länken.

ABF Umeåregionen. (Öppnas i nytt fönster).